Зачекайте...
Ваш кошик порожній
Головна

Доставка та оплата

Гарантії

Закон

Про ножі

Зворотній зв'язок

Мій кошик

Каталог

Контакты

Украинский Русский

+38(050)7000-890; +38(067)161-01-08
Доставка та оплата

Доставка товаров по всей УкраинеДоставка здійснюється тільки по території України, перевізником "Нова Пошта". Вартість доставки - згідно з тарифами компанії перевізника.

Оплата:

оплатаПоповнення картки ПриватБанку

 

Способы оплаты заказаНакладений платіж.

При цьому засобі оплати, послуги післяплати оплачуються окремо. Вартість залежить від суми післяплати та розцінок компанії перевізника.

Ми в соціальних мережах:
Наши партнеры:

 

Магазин автоаксессуаров "Трасса"

 

Новое видео на канале

Самые мифические мифы о ножах или как выбрать свой первый нож.

Смотреть

Самые мифические мифы о ножах или как выбрать свой первый нож

Японські водні камені для заточування

Опубліковано 27.10.2013, автор Ілля Шаман


Будь який ніж, навіть з дорогою, добре обробленої сталі, рано чи пізно тупітся. Тобто заточка це тільки питання часу, а так само навички. Сам процес не повинен зіпсувати клинок, а також нерви власнику, по можливості залишаючись максимально медитативним.

Способів заточування багато, але особливе місце займають водні камені, які виробляються японськими фірмами. Як і при роботі із звичайними каменями, не треба поспішати. Вироблення навику утримувати правильний кут, прийде з часом.

З назви випливає, що водні камені потрібно використовувати виключно з водою. Вони мають відносно м'яку структуру і при стиранні, в процесі заточування, утворюють на своїй поверхні, в суміші з водою, суспензію. Замочувати водний камінь перед заточуванням, треба близько 10 хвилин для крупнозернистих і до півгодини для дрібнозернистих, контролюючи процес за бульбашок повітря що виходять з абразиву. Краще використовувати для різних каменів різні ємності. Потім потрібно встановити камінь в утримувач або використовувати імпровізовану підкладку, для додання стійкого положення. Під час самого процесу не треба видаляти суспензію. Тільки стежити за тим, що б вона залишалася вологою і тільки в кінці омити камінь, і прибрати для зберігання.

Водні камені відрізняються зернистістю і слід переходити від грубих (від 600 до 1200-2000 одиниць.) До більш дрібних (від 3000 до 5000), аж до фінішного каменю (6000 і більше). Майстри радить проводити фінішну обробку на натуральних каменях, але їх зернистість складно визначити, та й коштують вони дорожче синтетичних.

Для створення суспензії на дрібнозернистих каменях, перед заточуванням, використовуються спеціальні камінці "Нагура", які можуть йти в комплекті або купуватися окремо. Так само через зносу каменів, їх періодичний потрібно правити і підтримувати їх правильну геометричну форму, за допомогою спеціального пристосування. Виглядає складно, але насправді догляд за заточним каменем не вимагає великих зусиль, але гарантує його довговічність, а значить і гостроту вашим ножів.

Насамкінець варто сказати, що підібрати водні камені можна як за розміром, так і під потрібні завдання. Від повної переточки, до легкої правки ріжучої кромки. Підходять вони як для роботи з професійними кухонними ножами екстра класу, так і для бюджетних моделей.

Коментарі: 0

Поки немає коментарів

CAPTCHAОновити зображення

Наберіть текст, що ви бачите в зображенні

Всі поля обов'язкові до заповнення